Uncategorized
Jätä kommentti

Järvimaisema

DSC05935

Suomalaisessa järvimaisemassa on jotakin maagista ja niin perisuomalaista. Se kuuluu jokaiseen kesään. Sauna ja pulahdus järviveteen. Pyyhe päällä nautittu saunaolut saunankuistilla. Hyttysten syömät sääret. Saunan jälkeiset keskustelut. Pohditaan elämää ja käydään läpi menneitä ja tulevia. Hörpitään olutta ja kirotaan hyttysiä, jotka kaikista offeista ja kierukoista huolimatta syövät ihon verelle. Väitän, että suomalainen on hyvin hartaassa, melkein pyhässä tilassa mökkisaunan jälkeen. Kaikki turha on kuoriutunut pois niin henkisesti kuin fyysisestikin. On rentouttavaa olla metsän keskellä, kuunnella lintuja sekä metsän ääniä. Katsoa täysin tyyntä järveä, huomata pikkukalat, jotka pompsahtavat haukkaamaan happea siellä täällä ja nähdä kuikkaperhe, joka lipuu ohitsemme meihin huomiota kiinnittämättä.

DSC05774

Kuitenkin kävin jokakesäisen vuoropuhelun itseni kanssa siitä olenko mökki-ihminen vai en. Mökkeily kuuluu ehdottomasti jokaiseen kesääni, mutta pienissä määrissä. Haluaisin kovasti sanoa, että olen mökki-ihminen, mutta kolmessa neljässä päivässä olen jo pitkästynyt. Sen jälkeen jo odotan, että pääsen takaisin kaupunkiin. Sisimmissäni olen kaupunkilaistyttö. Vaikka en joka päivä käy soittamassa naapureiden ovikelloa, on helpottavaa tietää, että siellä seinän takana on joku, jos jotakin tarvitsee oli se sitten kuinka pieni asia tahansa.

DSC05780

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s