Uncategorized
Comments 2

Prinsessakakku

En muista koska olisin tehnyt ihan rehellisen kermatäytekakun. Luultavasti en ikinä. Olen yleensä tilannut  kakut lasten synttärijuhliin (lähipiirissä sattuu olemaan huippuhyvä kondiittori, joka loihtii mistä aiheesta tahansa näyttävät fantasiakakut). Nyt päätin kuitenkin tehdä kakun itse.

Tein pienelle prinsessalleni vaaleanpunaisen mansikka-raparperi-valkosuklaa-kakun. Käytin gluteenittomia jauhoja, koska osa vieraista oli gluteeniallergisia. Kakkupohjista tuli mielestäni paljon maukkaampia gluteenittomilla jauhoilla. Turhaa jännitin toimivatko ne vehnäjauhon tapaan. Sokeria laitoin vähemmän mitä ohjeessa sanottiin, kakun täyte tuo kuitenkin tarvittavan makeuden.

DSC06409

Kostutin kakkupohjat vedellä. Kerroksiin laitoin raparpereista ja mansikoista tehtyä hilloa. Sen päälle runsaasti siivutettuja tuoreita mansikoita. Niiden päälle vatkasin kermavaahdon, jonka joukkoon olin sekoittanut Violan vaniljatuorejuuston ja pilkotun valkosuklaarouheen.

Toisen kerroksen tein samaan tapaan. Päälliseen tuli vatkattu kerma jonka joukkoon sekoitin vaniljatuorejuuston, se teki kermasta kiinteämmän. Pari tippaa punaista elintarvikeväriä sävytti vaahdon PINKIKSI 🙂

Sitten tähän pursotukseen. Ideana on pursottaa päällinen täyteen ruusukkeita. Mielellään erikokoisia, jotta pinnasta tulee elävä. Lopputulos olisi voinut olla paljon huolitellumpi, mutta ensikertalaisena menköön. Sankarille ainakin näytti kakku maistuvan, mikä on tietysti pääasia 😉 Kaiken kaikkiaan simppeli kakku tehdä, ja toimi hyvin pikkuprinsessan kesäjuhlissa!

DSC06468

Käytin tätä pursotinpäätä pursottamiseen.

DSC06412DSC06418

 

Mainokset

2 Comments

  1. Onpa kaunis kakku. Pitää testata tuota ihanaa pursotus päätä, kun seuraavan kerran tehdään meidän perheen pikku prinsessalle synttärikakku.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s