Uncategorized
Jätä kommentti

Peloton

Maailma tuntuu olevan aika sekavassa tilassa monellakin eri osa-alueella. Jatkuva epävarmuus on läsnä arjessamme. Mediassa on paljon hyvää, yhtenä esimerkkinä tiedon nopea leviäminen. Mediassa on myös huono puoli, negatiivisten uutisten päivittäinen tulva. Se ei toimi ihmiselle motivaation lähteenä vaan luo pelkoa ja lamaannuttaa ihmistä. Vaikka ei haluaisi, niin se vaikuttaa jollakin tasolla meihin kaikkiin koko ajan. Pelko on monesti aiheetonta, eikä kaikki maailman uhkakuvat tule ikinä vaikuttaamaan meihin kaikkiin. Monesta hyvästäkin asiasta tulee mielessämme mörkö, kun siitä lukee tarpeeksi paljon negatiivista. Minusta nykypäivänä on äärimmäisen tärkeää laittaa lukemansa asiat perspektiiviin omassa mielessä ja ottaa selvää faktoista ja kokonaiskuvasta ennen kuin hyppii johtopäätöksiin uutisten perusteella. Se mitä tällä hetkellä on aistittavissa on pelko. Tämä on minusta todella huono asia, koska pelon pohjalta tehdyt päätökset ja ratkaisut eivät ole niitä, mitkä veisivät meitä eteenpäin. Jos olet joskus joutunut tilanteeseen, jossa olet joutunut pelkäämään niin tiedät, että pelko lamaannuttaa ihmisen myös fyysisesti. Jalat muuttuvat veteliksi, kaikki toiminnot hidastuvat ja vaikeutuvat. Kun tietää tämän voi vain kuvitella kuinka paljon pelko lamaannuttaa mieltä ja madaltaa arviointikykyä monenkin asian suhteen.

DSC06529

Toinen asia, mikä minua on huolestuttanut viimeaikoina, on asioiden kieltäminen. Otetaan nyt esimerkkinä sotaa pakoon lähtevät pakolaiset. Sota on jo alkanut ja niin monet ihmiset ovat viattomina siihen joutuneet. Miten me, jotka emme ole sodassa, suhtaudumme tähän avun tarpeeseen? Toivoisin, että puhe kääntyisi enemmän rakentavaan suuntaan eli siihen, miten me voisimme auttaa sotaa pakenevia. Emmekä niinkään kätkeytyisi pelon taakse ja puhuisi rahasta ja eduista, joita he täällä saisivat. Koska oikeasti se on pelkoa siitä ettemme tiedä mitä tulee tapahtumaan, kun nämä pakolaisvirrat siirtyvät tänne. En pidä siitä, että jäädään tuleen makaamaan. Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka ihmiset voivat halutessaan ummistaa silmänsä tapahtuvalta, oli asia mikä tahansa. Maailmassa ja Suomessa tapahtuvat asiat eivät ole mielestäni valtion tai hallituksen vastuulla, vaan jokaisen oma käyttäytyminen ja esimerkki ja ajatukset ovat ensisijaisia. Sitä monesti unohtaa, että se, minkä tähän maailmaan laittaa, lähtee lisääntymään. Jokaisella ihmisellä on vastuu siitä, mitä levittää eteenpäin, oli se sitten vihaa, pelkoa, hyväksyntää, välittämistä tai  rakkautta. Mielestäni itseä tulee ja pitää tarkastella hyvinkin kriittisesti. Itsensä tarkasteleminen kriittisessä valossa on erittäin tärkeää silloin, kun haluaa päästä eteenpäin. Ongelmia on ja tulee varmasti olemaan aina kaikilla osa-alueilla oli se sitten talous, maahanmuutto, koulu, ihmissuhteet, you name it… Onkin kyse enemmän siitä, miten ilmeneviin ongelmiin suhtaudutaan. Olen aivan varma, että jos pystyisimme suhtautumaan positiivisesti ja pelottomasti eteemme tuleviin ongelmiin keksisimme niihin myös ratkaisuja. Pelottoman ihmisen synonyymi on mielestäni avoimuus. Peloton ihminen on erilaisissa tilanteissa automaattisesti avoin, ymmärtäväinen ja kiinostunut. Monesti ne ”ongelmat” ovatkin niitä kasvunpaikkoja, missä pitäisi tsempata ja kasvaa vieläkin enemmän. Maailma muuttuu, kun ihmiset haluavat muuttua. Kaikki vaatii työtä, myös itsensä muuttaminen. En usko minkään tulevan ilmaiseksi, mutta ne asiat, joiden eteen joutuu tehdä töitä, ovat usein niitä, mistä tulee paras lopputulos ja yleensä vielä parempi kuin olisi alussa osannut kuvitella…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s