Uncategorized
Jätä kommentti

Muistitko hengittää?

479778_10151244681093617_631308940_n

Ilmaa, ilmaa, ilmaa antakaa lisää ilmaa…Minusta on viimeaikoina tuntunut siltä, etten saa tarpeeksi ilmaa keuhkoihin. Vaikka olisin kuinka paljon ulkona, tuntuu silti siltä, että ilmaa ei vain saa tarpeeksi. Olenkin tarkkaillut hengittämistäni muutaman päivän ajan ja todennut, että hengitän liian pinnallisesti ja nopeasti. Ei ihme, että happi tuntuu välillä loppuvan. Hengittämiseni muistuttaa sitä, kuin olisin kokoajan stressitilassa. Se on nopeaa, pientä ja huomaamatonta, joka tulee vain keuhkojen yläosaan. Olen antanut itselleni haasteen oppia hengittämään syvemmin ja rauhallisemmin. On yllättävän hankalaa muuttaa tapaa, jolla on oppinut hengittämään. Joudun tasaisin väliajoin muistuttamaan itseäni hengittämään syvempään ja pitämään pienen paussin uloshengityksen päätteeksi. Kun on pienet lapset, unentarve ei täyty ja muutenkin huomaa taipuvansa joka ilmansuuntaan. Tämä on minulla ainakin osittain johtanut siihen, että unohdan hengittää kunnolla. Harvemmin on sellaisia hiljaisia hetkiä, jolloin keskittyisin vain itseeni. Yleensä jompikumpi lapsista kyllä pitää huolen siitä, että on muuta puuhaa 🙂 Varsinkin poikani on sellainen energiapakkaus, että hänen touhuja seuratessani joudun usein pidättämään vähän henkeäni… Nyt siis opettelen uudestaan hengittämään siinä toivossa, että yleinen vireystila kohoaisi, enkä tuntisi itseäni niin väsyneeksi. Urheilen muuten säännöllisesti, syön terveellisesti ja nukun (niin paljon, kuin pikkulapsiperheessä nyt vaan voi). Vaikka saisikin hyviä yöunia, väsymys tuntuu silti. Heräsin ajatukseen, että ehkä väsymys onkin kiinni niin yksinkertaisesta asiasta kuin hengittämisestä.

Tässä muutama asia, minkä tulisi parantua syvällä palleahengityksellä :

Syke rauhoittuu = verenpaine laskee ja immuniteetti paranee.

Stressi vähenee =  jopa 40%,

Keskittyminen paranee

Ruansulatus tehostuu

Treeniteho kohenee = syvähengitys lisää hapen määrää lihaksissa, treeniteho kohoaa. Oikea hengitys korjaa yläkropan asentoa, mitä kauttaa niskahartiaseutu rentoutuu, kivut lievenevät.

Unen laatu paranee = On helpompi rentoutua nukkumaan.

Eli, jos muistan hengitellä syvempiä hengenvetoja, saatan olla ensi viikolla uusi, kohentunut, vähemmän stressaantunut, virkeämpi, solakampi, kivuton ja täydellisen keskittynyt nuori nainen 😉 No jos edes vähän virkeämpi, niin olen tyytyväinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s