Uncategorized
Jätä kommentti

Valoa, Salmiakkikuvioita ja Itämaisia mattoja

DSC06794 (2)

Valoa, varjoja ja kontrastia. Rakastan kuinka valo leikkii näillä lattialaatoilla. Onko mahdollista, että valo on erilaista eri maissa? Ainakin se tuntuu erilaiselta. Kuvien valo on Ruotsista ja vielä tarkemmin Södermalmilta.

DSC06775 DSC06763 (2)DSC06766 (1)

Salmiakkikuvioiset laatat ovat supersuloiset ja raikkaat. Aaaah…rakastan, kuinka ne on yhdistetty itämaiseen mattoon. Toivelistallani on ollut jo pitkään kunnon itämainen matto. En vaan halua sitä Suomesta ostettuna. Sen täytyy kulkeutua mukaan hämyiseltä bazaarilta, missä tee, suitsukkeet ja parfyymit täyttävät ilman. Puheensorina, kilkatus ja kalkatus on päätähuimaava. Sen hintaa pitää tinkiä pitkään ja hartaasti. Mielellään takahuoneessa, mihin saatellaan melkein kuin olisit vaarassa tai suorittamassa huippusalaista tehtävää. Kaikki tietävät roolinsa eikä mitään ylimääräistä sanota. Kiivaan keskustelun jälkeen matto on sinun hyvään hintaan. Seuraavalla Egyptin reissullani on niin paljon hankittavaa, että saan lähettää kontillisen tavaraa kotiin. Arabialaisessa kaupankäynnissä käydään läpi ikäänkuin tietty rituaali, jossa molemmat osapuolet ovat mukana. Jokaisella virtaa kauppamiehen veri. Oli mahtavaa todistaa näitä kaupantekohetkiä viimeisimmällä Egyptin reissullani, jossa sukulaiseni tosin neuvoivat minua ystävällisesti olemaan hiljaa…ha ha… Ei tainnut olla täysi luotto kaupantekotaitoihini 😉 Tosiasiassa kauppiaat olisivat pompsauttaneet hinnat ylös, jos olisivat tienneet ostosten tulevan minulle.

DSC06759 (1)

Pala ihanaa Södermalmia. Ihan aamutuimaan. Upean valon ja pirteän ilman saattelemana…Lähdimme lasten kanssa miehen mukaan Ruotsiin hänen työreissulleen. Olipa muuten piristävä reissu. Ihana kuljeskella ja aistia Tukholman innostavaa tunnelmaa. Ruotsalaiset ovat ihanan avoimia. Jo ensimmäisessä kahvilassa tapasin tuntemattoman, aivan ihanan nuoren naisen, jonka kanssa jäin juttelemaan ainakin puoleksi tunniksi ihan vaan kaikesta…Tällä kertaa visiitti oli superlyhyt, mutta mietimme jo, että tänne voisi tulla joku kerta vähän pidemmäksikin aikaa. Sen verran mukavaa oli!!!

DSC06760 (2)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s