Uncategorized
Jätä kommentti

Kiitoksen voima

c1b3455cb2f7961e955773292ccc915e

Itselle pitää antaa lupa muuttaa ajatuksiaan. Täytyy oppia sietämään omaa ja muiden epätäydellisyyttä.

Tyytymättömyyttä on monenlaista. Osa saattaa kokea sitä töissä tai ihmissuhteissaan. Osa voi olla tyytymätön omaan tai toisten tapaan toimia ja olla. Jokainen on varmaan joskus kuullut sanonnan, että toista ei voi muuttaa, mutta itseä voi. Mitä pitäisi tehdä, jos tilanteeseen ei ole tyytyväinen, mutta kuitenkaan ulkoa tulevaa tilannetta ei pysty muuttamaan?

Suomalainen yhteisö ja kulttuuri kaipaa kipeästi kiitosta. Suomenkielessä ei viljellä kiitos-sanoja niin paljon kuin monessa muussa kielessä. Please sanaa meillä ei ole. Joten niiden lisääminen puhekieleen vaatii vähän opettelua.

Miksi sellaisilla työpaikoilla voidaan paremmin, missä johto ja työyhteisö kiittävät toisiaan? Minkälainen olo sinulle tulee, kun tekemäsi työ/askare töissä tai kotona huomioidaan ja siitä saa kiitosta. Ja minkälainen olo sinulle tulee, kun työtäsi ei huomioida? Siinä on huima, huima ero. Eikö vain, että kun tekemääsi työhön ei saa kiitosta, se muuttuu tyytymättömyydeksi.  Ja kun taas saat siitä kiitoksen, saat siitä ikäänkuin henkisen palkan, mikä muuttuu hyvänolon tunteeksi ja kaikki mikä saa sinut voimaan hyvin saa sinut innostumaan. Onko ihmisen voimaannuttaminen niin helppoa? Pystyykö kiitollisuudella ja toisen arvostamisella saada parempia työtentekijöitä, johtajia, ystäviä ja kumppaneita?

En väitä, että esimerkiksi tiskaamisesta muodostuu asia mitä rupeaa janoamaan, kun siitä saa kiitosta. Se saattaa edelleen tuntua puuduttavalta, mutta parisuhteessa kiitoksen saaminen ja antaminen lisää varmasti yhteenkuuluvuutta. Usein unohdamme kiittää niitä, jotka mukisematta tekevät joka päivä oman osuutensa kaikessa hiljaisuudessaan. Tällaisia tunnollisia ihmisiä on niin lapsissa, miehissä ja naisissa. Varsinkin jälkimmäisessä niitä löytyy niin paljon. Kannustan varsinkin naisia kiittämään ja antamaan tunnustusta toinen toiselleen. Miehet osaavat selkääntaputtelun meitä niin paljon paremmin. Minulla on ollut etuoikeus siihen, että minua on ympäröinyt vahvat, kauniit, fiksut ja auttavaiset naiset, joilta olen oppinut paljon. Kiitos kaikille teille voimanaisille ❤

Jos osaa taidon näyttää ihmisille oman arvostuksensa, kiitollisuutensa ja osaa ottaa toisia huomioon erilaisissa tilanteissa, jättää kanssaihmisiin lähtemättömän vaikutuksen. Monesti emme muista sanoja tai tilanteita, vaan sen miltä meistä on tuntunut sen toisen ihmisen kanssa ❤

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s