Uncategorized
Comments 2

Maailmankansalainen

aa5ac75fd47fa35059a9c41975d78658

Olen maailmankansalainen. Jos sellaisen leiman saisi passiin, sen hakisin. Tämän olen perinyt isältä ja äidiltäni, mistä olen enemmän kuin kiitollinen. Isäni, joka oli/on Egyptiläinen, on nyt jo taivaassa. Bless him! Hän oli maailmankansalainen. Niin hän totesi usein. Ei Egyptiläinen eikä Suomalainen. Niin käy monelle, jotka muuttavat ulkomaille uuteen kotimaahan. Vuosia siellä vietettyään saa itseenä niin paljon mausteita, ettei enää ole sama kuin ennen matkaansa. Pienestä pitäen minulle on teroitettu sitä, että toisia ihmisiä tulee kunnioittaa olivatpa he mistä tai millaisia tahansa (kiitos niin paljon äiti). Isäni oli muslimi, äitini kristitty. Se ei ikinä tuonut heidän välilleen ongelmaa, johtuen siitä, että molemmat kunnioittivat toisen erilaisuutta. Ja he saivat olla omia itseään toisen kanssa.

En oikein tiedä mihin kanavaan pitäisi huutaa, että mitä ihmettä täällä tapahtuu!!! Huudan siksi tänne ja toivon, että tämän kaiken vihan lietsonnan keskellä ihmiset muistavat kunnioituksen! Oli sitten samaa tai eri mieltä.

Väärä teko on aina tuomittava ja rangaistava! Väärä teko – oli sen tekijä sininen, punainen, vihreä, keltainen tai pinkki – on aina tuomittava ja rangaistava. Suomessa on mielestäni aivan liian lepsut rangaistukset. Niitä pitäisi ripeästi muuttaa! Mitään vääryyttä ei tule hyväksyä. Maailmassa on paljon vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta. Meidän tulisi tehdä työtä sen eteen, että vääryydet täältä poistuisivat ja meillä kaikilla olisi parempi olla ja elää.

Ystäväni kertoi, kuinka hänen veljensä on töissä laivalla, joka seilaa pakolaisten merenylitysväylillä. Itkin, kun kuulin että tietyissä kohdissa ystäväni veli menee laivaan sisälle, koska ei kestä nähdä merta, joka on silminkantamattomiin täynnä oransseja pelastusliivejä.

Itken myös silloin, kun täällä viattomia ihmisiä mätkitään taustan, tai ihonvärin vuoksi ja ihmiseltä viedään ihmisarvo. Ja jotkut ihmiset pitävät sitä riemuvoittona! Oksettavaa!!

Tämä kaikki on niin vastoin kaikkea sitä kuka minä olen. Kutsukaa minua sitten idealistiksi, naiiviksi tai ihan miksi vaan. Täältä, mistä minä katselen, on vaan niin pirun paljon kauniimpaa.

Juttelin ystäväni kanssa siitä, kuinka sairasta on, että osa ihmisistä kuvittelee rasisitisten lotkaustusten olevan normaalia ja hyväksyttävää kanssakäymistä! Ystäväni kertoi siitä, kuinka hän oli ostamassa autoa. Kaupan lopuksi myyjä heitti jotakin rasistista ulkomaalaistaustaisista ihmisitä eli hänen mukaansa niistä ”ruskettuneista” ikäänkuin hyvänä vitsinä tai loppukevennyksenä. Ystäväni mietti, että olisi pitänyt perua koko autokauppa.

Ei, rasismi ei ikinä ole hyväksyttävää. Ja ei, ihmisiä ei voi laittaa yhteen nippuun syntymämaan tai uskonnon perusteella. On totta, että valitettavasti täällä on paljon täysin p**koja ihmisiä, jotka tekevät pahoja asioita. Mutta eikö meidän pitäisi silloin vihata ihan kaikkia maailman ihmisiä tällä logiikalla? Sillä sen verta paljon pahoja ihmisiä tulee jokaisesta maasta, kulttuurista ja uskonnosta.

Olkaa niitä ihmisiä, jotka eivät suvaitse epäoikeudenmukaisuutta missään muodossa ketään kohtaan.

Martin Luther Kingiä lainaten

”In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends”

”Life´s most persistent and urgent question is, what are you doing for others”

”Love is the only force capable of transforming an enemy into friend”

Terveisin,

Ylpeä maailmankansalainen

 

 

 

 

 

 

2 Comments

 1. Osuvasti kirjoitettu! Elämme kaaoksen aikaa, jossa jokainen joutuu kohtaamaan oman turvattomuuden kokemuksen oli kyse sitten turvapaikanhakijasta, katupartiolaisesta, falafelmyyjästä tai kantasuomalaisenakin tunnetusta naapurin Pasista. Jokainen joutuu kyseenalaistamaan omat pelkonsa ja ennakkoluulonsa- ja se on hyvä. Muuten maailma ei muuttuisi! Pelkoa ja tuntematonta kohti pitää mennä, kohti menemällä kohtaa oman itsensä- koska kun katsoo toista silmiin, voi nähdä itsensä. Voi kunpa joku päivä kaikki käsitteet ja määritteet olisivat poissa ja olisi vain ihmisiä.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Sara:)

   Olen samaa mieltä. Pelkoja on tällä hetkellä todella paljon ja varmasti sitä kautta olemme jonkinlaisessa muutosprosessissa. kyllä tästä mylleryksestä on pakko seurata jotakin hyvää. Sitä päivää odotellessa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s