Uncategorized
Comments 4

MOOMIN hyttyskarkotteet lapsille

DSC08129

Hiuslenkki, joka haisee ja/tai tuoksuu hyttysenkarkoittimelle ja itseasiassa on hyttystenkarkoitin. Kyllä, niin omituiselta kuin se kuullostaakin, niin sain testattavakseni uusia RICHIN moomin tuotteita. Lenkeissä on ihan rehellinen hyttysmyrkyn tuoksu tai haju riippuu keneltä kysyy.

Lenkit on yksittäispakattu pieniin pusseihin, jotta haju pysyisi lenkeissä kauemmin. Vaikuttavia aineita ovat kurjenpolvi, sitruunaruoho, piparminttu ja laventeli. Koostuu 100% luonnollisista ainesosista. Lenkkiä voi käyttää hiuksissa, ranteessa, nilkassa, vaatteessa, repussa ym…Nämä voisi olla hyvä ja luonnollinen apu lapsille hyttysiä vastaan. Vielä on vaikea sanoa kuinka hyvin nämä hyttyskarkotinhiuslenkit oikeasti toimivat kun ei vielä tänä kesänä ole joutunut suojautumaan hyttysiltä. Näitä onkin hyvä testailla seuraavalla mökkireissulla. Lapset olivat kyllä näistä innoissaan. Paketin muumit, ihanat värit, outo haju ja pikkupussit, missä lenkit ovat, saivat pienet sormet heti syyhyämään. Meidän parivuotias suostui pitämään lenkkejä ranteissa, mutta mitään ylimääräistä ei saa hänen hiuksiinsa laittaa. Ne on sen siliän tien revitty pois. Ehkä ne ranteissa ja nilkoissa pysyisi hetken. 5- vuotias jo ymmärsi mitä lenkit ovat ja tykkäsi venytellä ja pitää niitä ranteissaan. Jännittävä haju oli heistä hauska 🙂 Hiukan epäilen kuinka hyvin tuote toimii hyttysiä vastaan, kun omalla kokemuksella hyttyset ovat aika sitkeitä, mutta kyllä nämä testataan ja nämä on lapsista varmasti tosi hauskoja 🙂

Muutama vinkki vielä luonnonmukaiseen hyttystenhätistelyyn. Hyttyset inhoavat mm, rosmariinin, laventelin, sitruunan, ja valkosipulin tuoksua. Kaikki varmasti tietävät sen löyhkän, mikä jää ihmiseen runsaan valkosipulin nauttimisen jälkeen. No, se samainen löyhkä karkoittaa myös itikoita (ja ihmisiä) tehokkaasti. Myös jotkut kasvit toimivat  itikoiden poistajina. Näistä muutama: samettikukka, sitruunamelissa, piparminttu ja kissanminttu. Näitä istuttamalla pihalle saattaa saada hieman vähemmän itikoita riesakseen.

Kaikille tuunajille löytyi kiva ohje täältä sitruunakynttilöiden tekemiseen. Kynttilät olisivat hyvä lahjaidea viemiseksi, kun vierailee toisten mökillä. Terassi täyteen sitruunakynttilöitä niin sitruunan eteerinen öljy pitää itikat loitolla. Tunnelma on taattu itselle ja vieraille eikä kenenkään tarvitse tukehtua savuaviin hyttysmyrkkyihin.

DSC08234

 

 

 

 

 

Mainokset

4 Comments

  1. Vautsi mikä keksintö (jos siis toimii)! Kelpuuttaisin kyllä itselleni tuommoiset 😀 Ja kiitos luonnonmukaisista karkotevinkeistä, just eilen mietin millä nuo inisijät pysyisivät loitolla kun en kuitenkaan joka päivä tahtoisi mitään myrkkyjä laittaa.

    Liked by 1 henkilö

    • No sanoppa muuta 🙂 Ja siis toki nuo hyttyskarkotinlenkit on myös aikuisille oikein sopivat. Tukka vaan ponnarille 🙂 Ehkä ne itikat jättäisi ainakin kasvot rauhaan!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s